Τρίτη, 20 Απριλίου 2021

Δήμος Ναυπάκτου. "Όλα τά'χει η μαριορή, ο φερετζές της έλειπε..."


-Η πρωινή μας ενημέρωση ξεκίνησε από ένα δελτίο τύπου της δημοτικής μας συμπαράταξης με αναφορά στον σχεδιασμό μελλοντικής ανέγερσης νέου δημαρχιακού συγκροτήματος στην περιοχή Σκα στ' ανατολικά προάστια της πόλης. Κι αμέσως η πρώτη σκέψη που αυτομάτως δημιουργήθηκε στο μυαλό όλων όσων συμπράττουμε σ' αυτόν εδώ τον ιστότοπο, ήταν η σοφή-λαϊκή φράση:   "όλα τά'χε η Μαριορή, ο φερετζές της έλειπε" !!! 
-Δεν θα σχολιάσουμε αυτή την απόφαση του δήμου μας και ούτε θα πάρουμε θέση υπέρ ή κατά, για έναν μοναδικό απλούστατο λόγο:   Γιατί δεν πιστεύουμε τίποτα απ' όλα όσα εξαγγέλλονται από τους συγκεκριμένους ανθρώπους που αυτή την τετραετία κρατούν το τιμόνι στο δήμο μας. Και φυσικά δεν πιστέψαμε ούτε τις προηγούμενες εξαγγελίες τους για αναβαθμίσεις,  αναπλάσεις και πράσιν' άλογα που έχουν ήδη ανακοινώσει όπως π.χ.  πλατεία Τζαβελαίων, Κεφαλοβρύσου, παράκτια έργα κι άλλα πολλά.   
-Και γιατί δεν τους πιστεύουμε;  Μα απλούστατα διότι τους θεωρούμε παντελώς ανίκανους κι ακατάλληλους για να δώσουν πνοή προόδου στην πόλη μας και κατ' επέκταση και στο δήμο ολόκληρο. Το έχουν εξ' άλλου αποδείξει αυτό, με την μέχρι σήμερα απραξία τους. Στο μόνο που θα τους βγάλουμε το καπέλο είναι στον τομέα των δημοσίων σχέσεων για ίδιον όφελος, σε τίποτ' άλλο ...
-Έχουν ήδη διανύσει το μισό της θητείας τους και τί καλό έχουν προσφέρει στον τόπο μας; Απολύτως τίποτα, ναι όπως τ' ακούτε, απολύτως τίποτα. Και μη βιαστείτε να μας ανταπαντήσετε  για την περιβόητη "ανάπλαση" του ιστορικού κέντρου, όχι. Μα γιατί απλούστατα, δεν έχει τελειώσει το έργο κι ως φαίνεται δεν θα τελειώσει και μέχρι να φύγουν. Μακάρι να τελειώσει και να παραδοθεί στην εντέλειά του, ε τότε κι εμείς μαζί με τους λοιπούς συνδημότες θα χειροκροτήσουμε. Προς το παρόν παραχωρούμε αυτή τη θέση για ένα ατέλειωτο καθημερινό χειροκρότημα στους τσανακογλύφτες, κολαούζους λιβανίζοντες παπαγάλους της πόλης μας, που οσονούπω έχουν και "μισθωμένη καρέκλα"  για το συγκεκριμένο  επαίσχυντο έργο...  

  
Και πριν πάμε στην σημερινή δημόσια ανακοίνωση και τις τυμπανοκρουσίες του δημάρχου για την περιβόητη κατασκευή του νέου δημαρχείου, ακούστε και τη γνώμη της αντιπολίτευσης, έτσι για να πάρετε μια γεύση και να ξέρετε με ποιον τρόπο παίρνονται οι αποφάσεις στο δήμο μας σήμερα απ' τη συγκεκριμένη δημοτική κομπανία:


  
____________________________________________________

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ  ΑΡΧΗΣ:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Δήμος Ναυπακτίας δρομολογεί την κατασκευή του νέου Δημαρχείου

Β. Γκίζας: «Πιστοί στις δεσμεύσεις μας δίνουμε λύσεις και σε χρόνια προβλήματα»


ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 19/04/2021

"Το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας ενέκρινε κατά τη συνεδρίαση της 16ης Απριλίου 2021 την προέγκριση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού ΕΠΣ-Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου για τη χωροθέτηση και τον καθορισμό χώρου με σκοπό την κατασκευή νέου Δημαρχείου. Ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει εδώ και πολλά χρόνια ο Δήμος, εισέρχεται πλέον σε τροχιά προγραμματισμού, με προτεινόμενο χώρο για το νέο Διοικητήριο την έκταση των 10 περίπου στρεμμάτων που βρίσκεται ανατολικά του ΣΚΑ, αξιοποιώντας και τις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου, ένα έργο που έμεινε επί χρόνια ημιτελές.

Οι βασικότερες στοχεύσεις του Δήμου Ναυπακτίας, όπως αυτές αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι:

 1. Η συγκέντρωση του συνόλου των Διευθύνσεών του στο ίδιο κτήριο, με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μέσω της διευκόλυνσης της καθημερινής λειτουργίας, της συνοχής και της αλληλεπίδρασης

 2. Ο περιορισμός των περιττών μετακινήσεων των εργαζομένων

 3. Η μείωση των δαπανών που προκύπτουν από τις συντηρήσεις και τις μισθώσεις των κτηρίων όπου σήμερα στεγάζονται οι υπηρεσίες Πρόνοιας, Περιβάλλοντος, οι Τεχνικές Υπηρεσίες και τα Νομικά Πρόσωπα (πχ η ΔΕΥΑΝ)

 4. Η ενεργειακή αυτονόμηση του κτηρίου μέσω του συμψηφισμού κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας (net metering)

 5. Η καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, οι οποίοι αναγκάζονται σήμερα να μεταβαίνουν σε δύο ή και τρεις απομακρυσμένες μεταξύ τους Υπηρεσίες για τις υποθέσεις τους

 6. Η διευκόλυνση πρόσβασης των δημοτών με επιλογή χρήσης Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, δεδομένης της γειτνίασης με το Σταθμό Αστικών και Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΤΕΛ), αλλά και την άμεση πρόσβαση με τον κόμβο Περιφερειακής Οδού Ναυπάκτου.Η κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου, τόσο της περιοχής όπου σήμερα στεγάζεται το κεντρικό κτήριο του Δημαρχείου, όσο και πέριξ των υπολοίπων Υπηρεσιών

 7. Σύμφωνα με την προμελέτη, το κτήριο του νέου Δημαρχείου θα στεγάσει το σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων, στις οποίες βάσει της ανάπτυξης του οργανογράμματος οι εργαζόμενοι υπολογίζονται περίπου στους 200. Θα περιλαμβάνει επίσης, μια μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και θα έχει συνολική επιφάνεια δόμησης 3.000 τ.μ. περίπου (Υπόγειο 850 τ.μ., Ισόγειο 1.010 τ.μ., 1ος Όροφος 1.030 τ.μ., Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων 700 τ.μ.). Επίσης, για την κάλυψη των περαιτέρω αναγκών Αποθήκης του Δήμου, αλλά και για χώρο συντήρησης και στάθμευσης των οχημάτων και μηχανημάτων (όρχος) προβλέπεται η αξιοποίηση των παλαιών Σφαγείων.

  Στο υπάρχον κτήριο του Δημαρχείο στο κέντρο της Ναυπάκτου θα υπάρχει η δυνατότητα στέγασης ή παραμονής συγκεκριμένων υπηρεσιών, όπως είναι το Γραφείο του Δημάρχου για ειδικές περιστάσεις, το Γραφείο Συνηγόρου του Πολίτη, το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, το Γραφείο Δημοτικών Παρατάξεων, η Αίθουσα τελετών πολιτικών γάμων, το γραφείο της Κοινότητας Ναυπάκτου κλπ. Ο Δήμος Ναυπακτίας με την ολοκλήρωση σύνταξης του φακέλου του έργου θα περάσει στο επόμενο στάδιο, το οποίο είναι η εξεύρεση χρηματοδότησης είτε μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», είτε μέσω άλλου χρηματοδοτικού εργαλείου.

  Με αφορμή τη θετική αυτή εξέλιξη, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας δήλωσε: «Δεσμευτήκαμε ότι θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την εξεύρεση λύσεων σε χρόνια ζητήματα και παραμένουμε συνεπείς σε αυτή μας τη δέσμευση. Ο Δήμος μας αξίζει ένα κτήριο εμβληματικό, αντάξιο της ιστορίας του αλλά και των σύγχρονων απαιτήσεων. Είναι γνωστό ότι σήμερα καταγράφεται έλλειμμα σε επίπεδο αλληλεπίδρασης και συνοχής μεταξύ των υπηρεσιών μας με αποτέλεσμα σοβαρές καθημερινές δυσκολίες αλλά και σπατάλη πόρων. Με τη λύση που προτείνουμε και μέσω της ενεργειακής αυτονομίας, αξιοποιούμε την περιουσία του Δήμου, η οποία βρίσκεται σε εγκατάλειψη ενώ, ταυτόχρονα εξοικονομούμε έως και 140.000 ευρώ ετησίως. Ακούμε με μεγάλη προσοχή όλες τις απόψεις που κατατίθενται. Πρωτίστως όμως ακούμε με μεγάλη προσοχή τα προβλήματα του Δήμου που ζητούν επιτακτικά λύσεις. Γι’ αυτές μας εμπιστεύτηκαν οι δημότες, αυτές δρομολογούμε».

 _________________________________________________________________

***  Φυσικά ποτέ δεν θα δείτε υπογραφή δημάρχου  ή έστω κάποιου διευθυντικού στελέχους  στα πλείστα εξερχόμενα δελτία τύπου από το δημαρχείο κι ο λόγος;  Σκεφτείτε τον ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: